Diari de reflexió
Divendres, 20 de novembre de 2020
Fins ara, hem quedat 4 vegades (un cop per setmana) durant unes llargues hores per posar-nos d’acord sobre el que volem fer, com ho volem fer i per què.
A partir d’aquí, hem treballat des del Drive. Algunes tasques les hem repartit i fet individualment, com les gravacions de veu de l’storytelling o altres petites tasques que després hem posat en comú tots junts. Altres, les hem fet entre tots els membres perquè eren més extenses i requerien la participació de tots.
Al principi, vam tenir algunes dificultats perquè vam estar provant diferents pàgines web per fer el bloc i amb totes hi havia algun inconvenient. Tot i això, hem treballat entre tots i hem aconseguit tenir algunes parts completades de mica en mica, editant el bloc entre tots.
​
Dimarts, 24 de novembre de 2020
Avui, hem quedat per plantejar les 2 activitats que ens faltaven. A partir d’aquí, hem buscat els continguts, competències, criteris d’avaluació i atenció a la diversitat de cadascuna de les activitats. Seguidament, ens ho hem repartit per redactar cada apartat de la segona activitat (habilitats geogràfiques). Finalment, hem acabat de retocar petits errors de la primera activitat (idees prèvies) i hem redistribuït alguns apartats de manera que quedés tot organitzat i ben justificat.
Dijous, 26 de novembre de 2020
Avui, hem quedat per acabar l’explicació i la programació de l’última activitat que ens quedava pendent, la de ciutadania i valors. Ens hem repartit la feina i cadascú ha anat fent una part de la programació de l’activitat, igual que els altres cops. Un cop acabada la programació de l’activitat, l’hem penjat al blog.
​
Considerem que, per fer cadascuna de les activitats, hem treballat de manera eficaç i equitativa.
​
Dimecres, 13 de gener de 2021
​
Primer de tot, hem considerat que els companys tenien raó en dir-nos que el nostre blog hauria de ser més visual i contenir més imatges. És per això que hem afegit dibuixos que il·lustren cadascuna de les activitats i que les fa més atractives i motivadores, si més no, estèticament.
També, hem cregut adient afegir alguns recursos per, tal com deien els companys, guiar més l’alumnat, com són les preguntes guia, els 2 mapes i l’enllaç de l’activitat 2. Tanmateix, hem considerat que amb aquests recursos com a guia ja n’hi havia prou, ja que un dels nostres objectius principals és promoure l’autonomia i el criteri de l’alumnat i les seves competències amb les TIC. Per tant, és important que sàpiguen buscar ells mateixos els recursos i la informació. A més, hem de tenir en compte que les nostres activitats van dirigides, principalment, al cicle superior, cosa que creiem que els companys no han tingut en compte o no han sabut trobar (surt explícit a l’apartat d’introducció de la proposta didàctica). Tampoc han sabut trobar els criteris d’avaluació i els objectius de les activitats, que estan a l’apartat “esquema de programació”, tal com ha de ser.
Algun grup ha comentat que l’activitat 1 és adequada, mentre que algun altre grup ha comentat el contrari. Considerem que ho és i que permet treballar les idees prèvies de l’alumnat, relacionant aquesta activitat amb classes posteriors en què es compari i es vagi ampliant la informació sobre el tema. Creiem que l’eina Padlet és útil per treballar les idees prèvies i normalment és utilitzada per aquest tipus d’activitats. Tanmateix, hem reconduït una mica l’activitat perquè sigui més visible que tractem el que s’ha de tractar, que són les idees prèvies.
Algú ha comentat que el redactat era incoherent, cosa que no compartim i que no aconseguim detectar. Tot i això, hem millorat el redactat perquè sigui més entenedor i hem justificat el text. Pel que fa a les faltes, un grup ens ha comentat que hi ha faltes d’ortografia a les diferents activitats del blog. Tanmateix, hem revisat manualment el text, l’hem passat per diversos correctors i no n’hi havia cap.
​
En relació amb el títol del blog, tal com ens indicaven els companys, hem canviat la imatge del fons perquè es llegissin milllor les lletres i també hem afegit el nom de la professora, ja que l’havíem oblidat. També, hem mogut la imatge de Creative Commons, ja que, com ens comentaven els companys, tapava la secció de comentaris. A més, com han indicat, hem indicat el títol/tema de cada blog de l’apartat “Llocs d’interès”. Pel que fa als membres, hem afegit allò que cadascú pot aportar al treball. Cal esmentar que aquests comentaris van ser publicats abans que tinguéssim el blog acabat de manera definitiva.
Pel que fa a l’storytelling, algú ha comentat que el sentia tallat i altres problemes tècnics. Ho hem comprovat i nosaltres podem visualitzar i escoltar correctament el vídeo sense problemes. Creiem que és possible que els membres del grup hagin visualitzat el vídeo des d’algun dispositiu incompatible o amb problemes de connexió seus. També, ens han comentat que no queda prou clar l’ODS ni la seva relació amb el tema. Considerem que no és així, es veu clarament la relació entre la publicitat i el consum responsable a través d’una història que, com han comentat, podria ser més engrescadora i proposar un repte. Tanmateix, al final, apareix una pregunta que convida a la reflexió, a l’autocrítica i a la sostenibilitat.
Per últim, un grup ens ha comentat que l’activitat 2 “no és innovadora, ja que només es tracta de reflexionar”. Estem en contra d’aquesta afirmació perquè considerem que l’activitat és innovadora, ja que es tracta d’un joc de rol que potencia la imaginació i, fonamentalment, la presa de decisions, la comunicació i l’argumentació d’aquestes... no només la reflexió.